'Alleen Sjaak kan het allemaal totaal niet relativeren, dat vind ik wel weer mooi'

'Alleen Sjaak kan het allemaal totaal niet relativeren, dat vind ik wel weer mooi'

12-04-2018 11:41
60

Elke maandag en donderdag staat Guus Hiddink op het veld van Zeeburgia in Amsterdam. Daar trapt hij een balletje met onder meer Sjaak Swart en Freek de Jong. De voormalig bondscoach geniet ervan, vooral van Swart.

"Frank Lammers, de acteur, doet ook mee tegenwoordig", vertelt Hiddink aan het Algemeen Dagblad. "Dat is wel zo prettig, want dan ben ik tenminste niet meer de enige PSV'er. Kunnen we de gefrustreerde opmerkingen van die Ajacieden een beetje samen opvangen."

Deze week was het weer raak: PSV won met 2-3 van AZ door een miraculeuze comeback, waardoor de Eindhovenaren zondag tegenover Ajax staan in de kampioenswedstrijd. Dat zorgt voor de nodige pesterijen tijdens de rondo's. "Alleen Sjaak Swart kan het allemaal totaal niet relativeren, dat vind ik wel weer mooi", grijnst Hiddink.

"Die is nog steeds over de rooie van die penalty bij AZ - PSV. Dan probeer ik nog aan te kaarten dat Ajax dit seizoen ook mazzel had tegen AZ, met die afgekeurde goal van Van Rhijn, maar dat heeft allemaal niet zoveel zin. Daar luistert Sjaak allemaal niet naar, hoor."