Heerenveen-verdediger: Dit slaat nergens op, wat gebeurt hier allemaal?

Heerenveen-verdediger: "Dit slaat nergens op, wat gebeurt hier allemaal?"

12-04-2018 19:58
7

Daniel Hoegh verbaast zich volop over de manier waarop er in de Eredivisie gevoetbald wordt. De Deense verdediger van sc Heerenveen, afgelopen zomer ingelijfd, heeft enorm moeten wennen in Nederland, vertelt hij aan Voetbal International. 

Er is een groot verschil met Denemarken en Zwitserland, waar Hoegh eerder speelde voor Odense en FC Basel. "We doen hier aan mandekking én spelen heel aanvallend. Voor het publiek is dat leuk om te zien, maar als verdediger denk ik soms: dit slaat nergens op, wat gebeurt hier allemaal?", aldus de 27-jarige stopper. 

"Het is totaal anders dan ik gewend ben, het verdedigen in de zone. Ik heb mezelf moeten resetten. In Denemarken denken we veel meer aan de structuur van een team, omdat we daar veel minder spelers met individuele kwaliteit hebben zoals in Nederland."

"Jullie hebben nog steeds veel betere voetballers dan Denemarken, maar doordat wij qua structuur verder zijn, kunnen wij internationaal wedijveren met jullie. Op dat gebied kan het Nederlandse voetbal terrein winnen."