'Het moet zondag een van de mooiste dagen in mijn loopbaan worden'

'Het moet zondag een van de mooiste dagen in mijn loopbaan worden'

13-04-2018 08:12
44

Kampioen worden tegen Ajax is voor PSV het absolute droomscenario. Ook voor Marco van Ginkel moet het duel met de Amsterdammers het voorlopige hoogtepunt van zijn carrière worden.

"Thuis tegen Ajax. Dat is zo'n unieke kans", zegt de aanvoerder in De Telegraaf. "Natuurlijk, uiteindelijk wil je gewoon kampioen worden. Dan maakt het mij niet per se uit hoe, wat en waar. Maar zo'n mooi affiche, dat is niet zomaar iets. Dit is de wedstrijd van het jaar. Aan ons de taak om die droom werkelijkheid te laten worden. Het komt niet vanzelf."

Voor Van Ginkel is de aanstaande titel waardevoller dan die van twee jaar geleden. "Begrijp me niet verkeerd. Dat was ook top. Met acht goals in dertien wedstrijden had ik toen ook een groot aandeel. Maar nu ben ik aanvoerder, heb ik een heel traject met het team doorlopen. Dat begon al aan het begin van dit seizoen met die Europese uitschakeling tegen Osijek."

"Hoe we daar uit zijn gekomen, dat is een compliment waard voor de hele ploeg", aldus de middenvelder. "Alles bij elkaar zou deze titel voor mij dus mooier zijn, maar we zijn er nog niet. Het moet zondag een van de mooiste dagen in mijn loopbaan worden. We gaan er alles aan doen om dat te bewerkstelligen."