'Onana spoort niet, dat weet hij. Het is een fantastische gast, maar knettergek'

'Onana spoort niet, dat weet hij. Het is een fantastische gast, maar knettergek'

13-04-2018 15:25
30

Benjamin van Leer voelt zich weer voetballer. De 26-jarige doelman raakte aan het begin van het seizoen geblesseerd aan zijn knie, maar is inmiddels op de weg terug.

"Het is voor negentig procent hersteld", vertelt Van Leer aan Ajax TV. Hij moet van ver komen. "Mijn achterste kruisband was zo goed als helemaal afgescheurd. Ik merk nu wel dat ik ritme mis. Ik ben er toch een tijd uit geweest. Wel ben ik heel blij dat ik weer op het veld sta. Als je nooit geblesseerd bent geweest en dan opeens drie blessures hebt, denk je wel: waarom."

Van Leer is positief over André Onana, de eerste doelman van Ajax. Eerder noemde Onana hem 'de gekste' van de twee. "Hij spoort zelf niet, dat weet hij. Het is een fantastische gast, maar hij is knettergek. En daar ben ik heel blij mee, want dan kunnen we lachen met elkaar", grijnst Van Leer, die onder de indruk is van Onana. "Ik vind hem een hele complete keeper. Soms heeft hij kleine momentjes van onoplettendheid. Als hij dat eruit kan halen, zal hij een hele mooie carrière hebben."