Kritiek op twee Ajax-vedettes: 'Ze zijn voornamelijk met zichzelf bezig geweest'

Kritiek op twee Ajax-vedettes: 'Ze zijn voornamelijk met zichzelf bezig geweest'

13-04-2018 19:11
15

PSV steekt Ajax de loef af wat betreft mentaliteit en leiderschapskwaliteiten. Dat stelt Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf meent dat de bepalende spelers van de Amsterdammers het dit seizoen lieten afweten op dat vlak.

"Je verwacht dat jongens als Schöne en Ziyech altijd het voortouw nemen. Maar die zijn voornamelijk met zichzelf bezig geweest", is Driessen kritisch op de Ajax-vedettes. "Ziyech helemaal. Een geweldige speler, maar hij heeft nog niet het vermogen om een heel team op sleeptouw te nemen. Van Schöne verwacht je dat wel, maar die had het daar toch ook moeilijk mee."

"Dan kom je uit bij een categorie spelers die jonger zijn", vervolgt Driessen. Ajax-trainer Erik ten Hag wees zelfs Matthijs de Ligt aan als aanvoerder toen Joël Veltman werd gepasseerd. "Die heeft wel de persoonlijkheid, maar het is allemaal pas in een heel late fase van het seizoen gebeurd. En Veltman heeft heel veel moeite met zichzelf gehad het hele seizoen door."

Volgens Driessen was er niemand die Ajax op sleeptouw kon nemen. "Die jongens had PSV wel", besluit de journalist, die denkt dat PSV zondag in Eindhoven kampioen wordt.