Begrip voor emoties Buffon: Kan gebeuren als je op zo'n manier beroofd wordt

Begrip voor emoties Buffon: "Kan gebeuren als je op zo'n manier beroofd wordt"

13-04-2018 23:34
21

Juventus was woensdag op weg naar een sensatie in het Santiago Bernabéu, maar Real Madrid kwam met de schrik vrij dankzij een strafschop in de blessuretijd. Gianluigi Buffon kon zijn emoties vervolgens niet onder controle houden en kreeg een rode kaart, maar hij kan op steun rekenen van Andrea Pirlo.

"Het is vreselijk om in de laatste tien seconden van zo'n goede wedstrijd onderuit te gaan. De beslissing om de strafschop te geven was voor interpretatie vatbaar; je kon hem geven", aldus Pirlo in gesprek met La Gazzetta dello Sport. "Maar met nog tien seconden op de klok kun je het spel beter door laten gaan en de twee teams het uit laten vechten in de verlenging."

"Buffon was boos en op zo'n moment ben je in staat om alles te zeggen. Hij dacht dat het zijn laatste kans was om de Champions League te winnen", vervolgt de middenvelder, die met Buffon samen speelde bij Juventus en het Italiaans elftal. "Misschien ging hij te ver, maar ik kan het begrijpen. Het kan gebeuren dat je zo reageert als je op zo'n manier beroofd wordt. Of ik boos zou zijn geweest? Natuurlijk, zulke dingen maken je gek."