Wat Erik nu bij Ajax meemaakt, heb ik ook ervaren bij Feyenoord

"Wat Erik nu bij Ajax meemaakt, heb ik ook ervaren bij Feyenoord"

14-04-2018 07:36
20

Als trainer in Eindhoven werkte Fred Rutten met Phillip Cocu en Erik ten Hag als zijn assistenten. Uitgerekend die twee coaches staan zondag tegenover elkaar tijdens het kampioensduel tussen PSV en Ajax. Rutten, tegenwoordig actief bij Maccabi Haifa in Israël, zag dat beiden 'potentie' hadden. 

"Maar uiteindelijk bepaalt de weg die je bewandelt of die er ook uit kan komen. Het blijft een onzeker vak. Kijk maar naar Henk Fraser, die vorig seizoen met Vitesse de beker heeft gewonnen. Ineens slaan bij die club een paar mensen op hol en moet Fraser vertrekken. Zo is ons vak", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. 

Wedden

Meer odds

Hij houdt de situatie van Ten Hag in Amsterdam nauwlettend in de gaten. "Wat Erik nu bij Ajax meemaakt, heb ik ook ervaren bij Feyenoord. Daar werkte ik met jonge talentvolle spelers als Van Beek, Kongolo en Karsdorp, die voor het eerst bij het eerste een compleet seizoen afwerkten en te maken kregen met de extra belasting van Europese duels en interlands."

"Voor die jongens is het lastig om richting het einde van het seizoen het niveau vast te houden. Daarbij is het ook nog eens heel moeilijk om halverwege het seizoen bij een club in te stappen. Dat geldt voor elke trainer."

Wat hij verwacht van de kraker? "Ajax heeft op sommige posities individueel betere spelers, maar PSV heeft toch wat meer ervaring op het veld. Ik verwacht dat die ervaring de doorslag zal geven in deze topwedstrijd."