Ten Hag krijgt vraag over erehaag Ajax voor PSV: 'Gaan ervan uit dat we winnen'

Ten Hag krijgt vraag over erehaag Ajax voor PSV: 'Gaan ervan uit dat we winnen'

14-04-2018 11:38
84

Erik ten Hag heeft niet nagedacht over de vraag of Ajax zondag een erehaag zal vormen voor PSV als de thuisploeg kampioen wordt in de Eredivisie-topper in het Philips Stadion. In landen als Engeland en Spanje is dat een traditie.

"We houden ons niet bezig met 'als', 'indien'. En al helemaal niet met negatieve scenario's, want we gaan ervan uit dat we winnen", zegt de Ajax-trainer in De Telegraaf. Een eenvoudige opgave is dat niet, beseft hij. "Ik heb respect voor PSV, omdat ze tot dusver een geweldig seizoen spelen en heel veel punten hebben. Alle credits. PSV is stug, weet vanuit de neutraliteit te spelen en maakt altijd wel een goal. Er staat een goed blok, een goede organisatie en ze krijgen weinig doelpunten tegen."

Wedden

Meer odds

"De coach heeft heel goed naar zijn spelersmateriaal gekeken, hoe zijn spelers kunnen spelen", looft Ten Hag collega Phillip Cocu. De kans is overigens groot dat hij zondag voor Joël Veltman kiest. "Het zou heel goed een reden kunnen zijn om hem op te stellen", antwoordde Ten Hag op de vraag of het een pré is dat Veltman weet wat er in topduels wordt gevraagd en vaak op het randje speelt.