Barcelona geeft bijna 2-0 voorsprong weg tegen Valencia, maar blijft ongeslagen

14-04-2018 18:08
26

FC Barcelona is na 32 competitiewedstrijden nog altijd ongeslagen. De Catalaanse koploper kreeg het thuis tegen Valencia niet cadeau, maar hield de punten wel in het eigen Camp Nou en vestigde daarmee een Primera Division-record.

Philippe Coutinho en Luis Suarez braken na een kwartier spelen de wedstrijd open. De Uruguayaan schoof na een wonderschone steekbal van zijn Braziliaanse collega de 1-0 tegen de touwen. Valencia voetbalde echter prima mee en had direct na de rust op 1-1 kunnen komen: Samuel Umtiti raakte de bal kwijt, maar Gerard Piqué herstelde dit door de inzet van Santi Mina van de lijn te halen.

Umtiti maakte een paar minuten later zijn fout goed. De Fransman kopte een hoekschop van Coutinho richting de goal en zag dat doelman Neto zijn handen niet genoeg achter de bal kreeg: 2-0. Hiermee leek de wedstrijd gelopen, maar Dani Parejo bracht drie minuten voor tijd de spanning terug met een benutte penalty. Simone Zaza leek zelfs voor 2-2 te zorgen, maar miste de gelijkmaker op een haartje na.

De Catalanen hebben nu alweer 39 Primera Division-wedstrijden op rij niet verloren en vestigen daarmee een nieuw Spaans record. De voorsprong op achtervolger Atlético Madrid, dat zondag nog in actie komt, bedraagt nu veertien punten: Barça heeft nog slechts twee overwinningen nodig om de landstitel veilig te stellen.