Wolves keren terug in Premier League door Chinees/Portugese samenwerking

Wolves keren terug in Premier League door Chinees/Portugese samenwerking

14-04-2018 21:08
10

Wolverhampton Wanderers is komend seizoen voor het eerst sinds 2012 in de Premier League te bewonderen. De ploeg van manager Nuno Espirito verzekerde zich zonder zelf in actie te komen van promotie, omdat Fulham puntenverlies leed.

Dat Wolves zou promoveren leed haast geen twijfel, want het voert al sinds 18 november de ranglijst aan in het Championship. De club leek het zondag op eigen kracht te moeten gaan doen, maar Fulham incasseerde in blessuretijd de 1-1 tegen Brentford. Wolverhampton is daardoor zeker van een plek bij de eerste twee.

Wolverhampton Wanderers eindigden de voorgaande seizoenen nog als vijftiende en veertiende in het Championship. Door de samenwerking van de Chinese eigenaar met de Portugese superzaakwaarnemer Jorge Mendes werd de club echter razendsnel omgeturnd in een titelkandidaat. Zo werd Ruben Neves voor achttien miljoen euro overgenomen van FC Porto. Ook zijn landgenoten Diogo Jota, Roderick Miranda en Rúben Vinagre kwamen naar het Molineux Stadium.

Dankzij die Portugese enclave is Wolverhampton al verzekerd van promotie. In het seizoen 2011/'12 was de club voor het laatst op het hoogste niveau actief.