Johnsen grapt na afgeven bal: 'Als ik straks één goal te kort kom, maak ik hem af'

Johnsen grapt na afgeven bal: 'Als ik straks één goal te kort kom, maak ik hem af'

14-04-2018 22:07
39

Bjorn Johnsen is volop in de race voor de topscorerstitel in de Eredivisie. De 26-jarige spits van ADO Den Haag scoorde zaterdag twee keer tegen FC Twente (2-1) en heeft nu vijftien goals achter zijn naam. Dat is er slechts een minder dan Fran Sol.

Johnsen stevende kort voor tijd zelfs op zijn derde treffer af, maar hij besloot af te leggen op Elson Hooi, die de kans niet benutte. "Ik had bovenaan kunnen staan. Het is surrealistisch als ik bedenk dat ik topscorer zou kunnen worden", zegt de Noor tegen Voetbal International. Spijt heeft hij niet dat hij de bal aflegde. "Ik ben geen egoïst, ik ben een teamspeler."

"Maar als ik aan het einde van het seizoen één goal tekort kom om topscorer te worden, dan maak ik Elson af", vervolgt Johnsen met een knipoog. "Daarna hang ik hem aan de muur, dan heb ik alsnog een trofee als ik geen topscorer word."

ADO-trainer Fons Groenendijk roemt de ontwikkeling van Johnsen. "Bij Noorwegen is hij van 26ste man ineens ook basisspeler geworden. Hij heeft enorme stappen gemaakt en dat hij vijftien keer gescoord heeft is geweldig voor ons en hem."