Ziyech gelinkt aan andere club: 'Prachtig, maar je moet kijken naar die spelers'

Ziyech gelinkt aan andere club: 'Prachtig, maar je moet kijken naar die spelers'

14-04-2018 23:27
25

Telstar-trainer Mike Snoei denkt dat Hakim Ziyech goed genoeg is voor een club als AS Roma, die voor de Ajacied in de markt zou zijn. Kenneth Perez vraagt zich af of de middenvelder daar goed genoeg voor is.

"Ik denk dat die jongen zich gewoon ongelukkig voelt. Het zijn heel trotse mensen. Hij heeft er last van dat hij op een bepaalde manier wordt neergezet binnen Ajax", zegt Snoei bij FOX Sports. "Hij is de allerbeste speler. Zijn lichaamstaal is soms wat vreemd, maar ik vind het echt een heel goede speler."

"We hebben deze week Champions League en Europa League gezien. Dat staat zover van dit niveau af", reageert Perez op de Roma-suggestie. "Als je deze goal ziet (goal van Neres tegen Heracles, assist Ziyech, red.), was er nul druk op de bal. Je kunt hem plaatsen waar je wilt. Ik denk dat wij veel te snel denken dat ze hoger kunnen, maar het verschil is zo gigantisch geworden. Als je het Europa League-niveau vergelijkt met dit niveau, is dat zo groot."

Snoei denkt dat Ziyech goed genoeg is voor Roma. "Je ziet ook vaak bij Marokko dat hij regelmatig uitblinkt en beslissend is. Dat is dan toch weer een ander niveau. Het zijn niet vaak de makkelijkste ploegjes waar hij tegen speelt."

Perez: "Hij kon al naar het buitenland, maar hij koos bewust voor Ajax. Dat is een bewuste keuze. Er zijn clubs waar je geen nee tegen kunt zeggen. Roma is een prachtige club, maar je moet wel kijken naar wat die spelers brengen. Het is echt ongelooflijk."