'Je gaat me de komende weken zien bij Ajax, daarna zie ik het wel weer'

'Je gaat me de komende weken zien bij Ajax, daarna zie ik het wel weer'

15-04-2018 20:10
29

Het gezicht van Joël Veltman stond op onweer na de verloren kampioenswedstrijd tegen PSV. De Ajax-aanvoerder vindt het vooral pijnlijk dat zijn ploeg verloor in het hol van de leeuw.

"Hoeveel pijn dit doet? Dat zijn van die clichés. Het is heel pijnlijk dat je hier verliest en je concurrent kampioen wordt", zegt een chagrijnige Veltman tegen Voetbal Inside. "Pijnlijker dan bij De Graafschap? Dat is een heel goede vraag. Ik denk dat dat pijnlijker was, want toen hadden we het in eigen hand. Als je hier weggespeeld wordt, is dat een, maar je wordt puur op duelkracht en de wil om te winnen geslacht."

Veltman zegt dat Ajax voor aanvang van de wedstrijd hoop en vertrouwen had om de wedstrijd te winnen. "Als je geen hoop hebt, kun je beter in Amsterdam blijven. We kwamen in Doetinchem (2 jaar geleden, red.) al op een kampioensfeest binnen en toen werden we het niet. Nu is dat bij PSV ook het geval. Dit gaat wel doorwerken. Vorig jaar had je het hele seizoen 'het jaar van Feyenoord' en nu 'het jaar van PSV'. Dat is heel pijnlijk."

Veltman krijgt de vraag of hij volgend seizoen nog bij Ajax blijft. "Je gaat me sowieso de komende weken nog zien. Daarna ga ik op vakantie en dan zie ik het wel weer."