'Barça en Iniesta uit elkaar: middenvelder tekent voor drie jaar bij nieuwe club'

'Barça en Iniesta uit elkaar: middenvelder tekent voor drie jaar bij nieuwe club'

Gepubliceerd: maandag 16 april 2018 om 17:20ma 16-04-2018 om 17:20

Andres Iniesta heeft de knoop dorgehakt. De middenvelder van FC Barcelona vertrekt na afloop van dit seizoen naar China, meldt AS. Hij is een driejarig contract overeengekomen met een nog niet bekende club uit het Aziatische land.

Volgens het Spaanse dagblad zal Iniesta zijn beslissing na de finale om de Copa del Rey, zaterdag tegen Sevilla, bekendmaken. De 33-jarige clubicoon wilde zijn loopbaan bij de Catalanen dolgraag afsluiten met de Champions League-winst, maar die droom zag hij afgelopen week in duigen vallen. Barça werd in de kwartfinale uitgeschakeld door AS Roma.

Iniesta kan in zijn laatste maanden in Camp Nou nog wel de Spaanse titel en wellicht de Spaanse beker op zijn palmares bijschrijven. Dat betekent zijn achtste kampioenschap met Barça. Hij debuteerde in 2002 onder Louis van Gaal in het eerste elftal en won verder onder meer vier keer de Champions League.

Overigens had Iniesta lucratieve aanbiedingen van vier Chinese clubs op zak. Een belangrijke reden om naar Azië te vertrekken is zijn eigen wijnmerk, Bodega Iniesta. De club die hem binnenhaalt verwerft de distributierechten, aldus AS.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws