'Deze titel ook de overwinning van het beleid, bij Ajax is het een wanboel'

'Deze titel ook de overwinning van het beleid, bij Ajax is het een wanboel'

16-04-2018 17:35
37

PSV krijgt volop lof toegezwaaid na het 24e kampioenschap in de clubhistorie. Kees Jansma prijst de mentaliteit van de ploeg van Phillip Cocu, nadat rivaal Ajax zondag met 3-0 werd verslagen.

"Telkens zie ik een bijna on-Nederlandse strijdlust en standvastigheid", zegt Jansma bij Studio Voetbal. Dat ziet hij overigens niet alleen op het veld, maar ook in de beleidsvoering van PSV. "Ik vind deze titel ook de overwinning van het beleid. In tegenstelling tot Ajax.  Daar hebben ze er een complete wanboel van gemaakt."

PSV hield het hoofd koel na de exit in de voorronde van de Europa League tegen NK Osijek. Dat terwijl de druk op Cocu van buitenaf groot was. "Toen hebben ze ook gesproken over zijn positie en gezamenlijk besloten om door te gaan", aldus Jansma.

"Naar buiten toe is het bij PSV altijd rustig en het is altijd een eenheid. Dat betaalt zich nu uit", concludeert de voormalig perschef van Oranje. "Je kunt een nederlaag blijkbaar overwinnen met beleid en verstand. In Amsterdam gebeurt het tegendeel."