Stegeman-assistent Alflen vindt baan als hoofdtrainer: 'Weer op eigen benen staan'

Stegeman-assistent Alflen vindt baan als hoofdtrainer: 'Weer op eigen benen staan'

16-04-2018 18:47
4

Robbie Alflen krijgt een nieuwe kans als hoofdtrainer. De huidig assistent van John Stegeman bij Heracles Almelo staat komend seizoen aan het roer bij Helmond Sport, meldt de Brabantse club maandag.

Alflen volgt Roy Hendriksen op en tekent een contract voor twee jaar. "Als volksjongen sluit hij goed aan bij volksclub Helmond Sport en heeft hij een stukje gezonde brutaliteit die we ook op het veld terug willen zien. Verder heeft hij als voetballer op hoog niveau gespeeld en daarna stap voor stap zijn carrière opgebouwd als trainer", laat directeur Leon Vlemmings weten op de clubsite.

Alflen, die eerder aan het roer stond bij FC Utrecht, is in zijn nopjes. "Voor mij was het duidelijk dat ik weer op eigen benen wilde staan als hoofdtrainer. Aan de gesprekken met Helmond Sport heb ik een erg goed gevoel overgehouden. Hierdoor was de keuze voor mij makkelijk en ga ik volledig voor deze mooie kans."

Mogelijk staat Alflen volgend seizoen tegenover Stegeman. De Heracles-coach gaat na de zomer aan de slag bij Go Ahead Eagles.