NEC onder hoogspanning: interviewverzoek geweigerd, 'kritische' media aangepakt

NEC onder hoogspanning: interviewverzoek geweigerd, 'kritische' media aangepakt

16-04-2018 23:51
36

NEC staat stijf van de kampioensstress, stelt Voetbal International vast. Het weekblad volgde de Nijmegenaren in de aanloop naar het cruciale inhaalduel met Jong Ajax van maandagavond, dat uiteindelijk met 1-0 verloren werd.

VI trof een zenuwachtige stemming aan in en rondom het Goffertstadion. De Nijmegenaren hadden gerekend op niets minder dan promotie, maar staan aan het einde van het seizoen achter Jong Ajax én Fortuna Sittard. Bovendien lijkt er intern niet veel vertrouwen te zijn in trainer Pepijn Lijnders en technisch directeur Remco Oversier. De twee worden mogelijk geslachtofferd als NEC ook volgend seizoen in de Jupiler League speelt. "Als het fout gaat en NEC niet promoveert, wordt na dit seizoen het complete stadionplein leeg geveegd. Dan kan de club weer op nul beginnen", laat een anonieme NEC-medewerker weten aan VI.

Bovendien wordt de pers zo veel mogelijk buiten de deuren van het stadion gehouden. "Wat ga je dan precies vragen? Zolang het maar over het slot van de competitie gaat, zie ik geen probleem. Dan kan ik dat met Pepijn kortsluiten", reageerde de persvoorlichter op de vraag of VI met trainer Lijnders kon spreken. Een interviewverzoek met aanvaller Arnaut Groeneveld werd zelfs helemaal geweigerd. Bovendien werden enkele regionale media aangesproken op hun 'te kritische' benadering. Ook wil NEC uitgewerkte interviews eerst zelf doornemen, voordat deze gepubliceerd mogen worden.

De Eredivisie-missie van de Nijmegenaren is er na de nederlaag op De Toekomst niet makkelijker op geworden. NEC moet, met nog twee Jupiler Leauge-wedstrijden te gaan, twee punten goed maken op Fortuna Sittard. De club speelt nog thuis tegen Jong AZ en uit tegen FC Dordrecht.