'Van der Sar op schopstoel bij Ajax; Overmars en Ten Hag blijven buiten schot'

'Van der Sar op schopstoel bij Ajax; Overmars en Ten Hag blijven buiten schot'

17-04-2018 07:00
74

De kritiek op Edwin van der Sar zwelt aan. Dusdanig dat als de algemeen directeur na de kritische evaluatie van zijn eigen functioneren niet zelf de handdoek gooit, hij een zware dobber krijgt om in zijn huidige functie te overleven, meldt De Telegraaf.

Na de wanvertoning bij PSV is de druk op Van der Sar toegenomen. Binnen de vereniging Ajax wordt openlijk gesproken over zijn vermeende missers. De directeur krijgt aan het einde van het seizoen onder meer de affaires rond Wim Jonk en Peter Bosz en de aanstelling van Marcel Keizer voor zijn voeten geworpen tijdens een beoordelingsgesprek. Het vertrek van hoofd jeugdopleiding Jonk wordt nog altijd als bijzonder jammer en onnodig ervaren. Ook het afscheid van Bosz na een uiterst succesvolle Europese campagne en de keuze voor Keizer en assistent Aron Winter roept vragen op.

Wedden

Meer odds

Het personeelsbeleid van Van der Sar wordt al met al met een dikke onvoldoende beoordeeld, weet de ochtendkrant. Ook de chaos binnen de jeugdopleiding na het vertrek van Dennis Bergkamp komt tijdens het evaluatiegesprek aan bod. De 'cultuurbewaker' was verantwoordelijk voor de doorstroming naar het eerste elftal en zorgde ervoor dat alle talenten voldoende minuten maakten. Nu zaten Noa Lang en Mitchell Bakker te verpieteren op de bank bij het eerste. Tot slot wordt Van der Sar aangerekend dat Ajax voor het vierde jaar op rij geen landskampioen is geworden.

Overmars en Ten Hag veilig
Opvallend is dat directeur spelersbeleid Marc Overmars binnen de vereniging Ajax, met 73 procent van de aandelen grootaandeelhouder, buiten schot blijft. Hij beloofde trainer Erik ten Hag minimaal zo lang te blijven als de trainer en is verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie. Binnen de vereniging leeft het gevoel dat Ten Hag een eerlijke kans verdient. De oefenmeester geniet nog het volle vertrouwen.