Sparta-directeur: 'Of ik het sneu vind voor Kramer? Hij heeft ons gedupeerd'

Sparta-directeur: 'Of ik het sneu vind voor Kramer? Hij heeft ons gedupeerd'

17-04-2018 07:55
40

Sparta vond het niet gepast om in beroep te gaan tegen de zware straf voor Michiel Kramer. De spits werd maandag voor zeven duels geschorst voor zijn charge op Vitesse-back Alexaner Büttner.

"De straf is fors", erkent technisch directeur Henk van Stee in het Algemeen Dagblad. "Vandaar dat we op de club ook overleg hebben gevoerd over de te volgen stappen. Maar uiteindelijk vonden we een beroep ongepast. We zijn een nette club met een voorbeeldfunctie. Het gedrag van Kramer in Arnhem past niet bij Sparta."

Het wegvallen van Kramer is een domper voor Sparta in de strijd tegen degradatie. De oud-Feyenoorder was zowel op als naast het veld belangrijk. "Of ik het sneu vind voor Kramer? Nee, wat dat betreft ben ik heel zakelijk", stelt Van Stee. "Hoezeer we het ook waarderen dat hij ons zijn excuses heeft aangeboden, Kramer heeft ons enorm gedupeerd met zijn actie. Vooral dat gevoel leeft sterk."

Of Kramer nog toekomst heeft op Het Kasteel is onbekend. Hij staat tot de zomer onder contract en moet dus worden doorbetaald. "We gaan ons eerst concentreren op NAC Breda (woensdag, red.), daarna zullen we daarover met alle partijen om tafel gaan", zegt Van Stee in De Telegraaf. Voor ontslag op staande voet hoeft Kramer niet te vrezen.