'Dolberg kon naar een grote Spaanse club, maar zijn vader heeft het verpest'

'Dolberg kon naar een grote Spaanse club, maar zijn vader heeft het verpest'

17-04-2018 08:52
41

Dat Christian Eriksen nog niet voor FC Barcelona speelt, is de schuld van zijn belangenbehartiger Martin Schoots. Dat stelt zaakwaarnemer Bayram Tutumlu, die ook vertelt dat Kasper Dolberg dichtbij een transfer naar Spanje was.

"Ik was uitgenodigd om Christian Eriksen in Londen te bezoeken in september en hij vroeg mij wat hij moest doen om bij een grotere club te komen", zegt Tutumlu tegen de Deense krant BT over de spelmaker van Tottenham Hotspur. "Ik vertelde Eriksen dat FC Barcelona hem wilde. Ik zei ook dat Barcelona naar meer kijkt dan enkel de voetbalkwaliteiten als het een speler koopt. Uiteindelijk kochten ze Philippe Coutinho."

De uitgesproken Tutumlu weet wel wiens schuld dat is. "Dat komt doordat zijn zaakwaarnemer (Schoots, red.) het voor hem verpest heeft. Ik heb nog steeds contact met Eriksen en heb hem verteld dat als hij een toptransfer wil, het niet via die zaakwaarnemer gaat gebeuren. Ik zal zijn naam niet noemen, want het doet mij pijn dat hij deze kans voor Eriksen heeft vernietigd", aldus de zaakwaarnemer, die niet wil zeggen wat er precies is misgegaan.

Volgens Tutumlu had ook Ajax-spits Dolberg de kans om bij een grote Spaanse club aan de slag te gaan. "Gelukkig voor Eriksen is zijn vader een goede vent die zich niet met zijn carrière bemoeit. Dat doet de vader van Dolberg wel. Alles was gereed voor Dolberg om over te stappen naar een grote Spaanse club, maar zijn vader verpestte het. Zijn vader heeft hem veel pijn gedaan."