Back (27) stopte drie jaar na PSV-titel met voetbal: 'Ik ging erg stressen'

Back (27) stopte drie jaar na PSV-titel met voetbal: 'Ik ging erg stressen'

17-04-2018 12:28
17

Drie jaar geleden speelde hij nog mee in de kampioenswedstrijd van PSV. Afgelopen zomer besloot Abel Tamata op 26-jarige leeftijd te stoppen met profvoetbal. Blessures zaten de voormalig back dwars tijdens zijn loopbaan. 

"In eerste instantie wilde ik in de Jupiler League spelen in combinatie met een studie. Voor mij is progressie heel belangrijk, heb ik gemerkt. Dus ik besloot hoe dan ook met school te beginnen. Ik ging tegelijk stage lopen bij Almere City, maar raakte daar geblesseerd aan mijn hamstring. Toen ben ik gaan beseffen dat ik eigenlijk niet echt wilde voetballen in de Jupiler League", blikt Tamata terug in een interview met VICE Sports

"Ik heb de voetballende kwaliteiten om minimaal Eredivisie te spelen. Ik besloot vol voor de studie te gaan en gelijk werkervaring op te doen."

Van de keuze om te stoppen heeft de voormalig speler van ADO Den Haag en FC Groningen geen spijt. "Ik raakte gewoon te vaak geblesseerd. Dat is denk ik de aard van het beestje. Ik merkte dat ik daardoor erg ging stressen, ook al verdiende ik goed geld. Ik kon mijn ei niet kwijt. Ik wil verder komen in het leven, vooruit gaan en een inspiratie zijn. Nu heb ik weer de hele wereld voor mezelf."