KNVB geeft Langeler promotie en moet op zoek naar nieuwe bondscoach: Bijzonder

KNVB geeft Langeler promotie en moet op zoek naar nieuwe bondscoach: "Bijzonder"

17-04-2018 14:20
42

Art Langeler is benoemd tot directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB. De Nederlandse voetbalbond meldt dat dinsdagmiddag via de officiële kanalen. De 47-jarige Langeler neemt vanwege zijn nieuwe functie afscheid als bondscoach van Jong Oranje. 

"Dit is een bijzondere stap in mijn loopbaan, waar ik zeer enthousiast over ben. Na dik tien jaar als trainer, beleidsmaker en opleider in het betaald voetbal, is de tijd gekomen de opgedane ervaringen de komende jaren in dienst te stellen van de KNVB", wordt de voormalig trainer van onder meer PEC Zwolle geciteerd op het digitale thuis van de KNVB.

Wedden

Meer odds

De voetbalbond meldt dat Langeler 'verantwoordelijk wordt voor de breedtesport, de voetbalopleidingen (KNVB Academie) en het jeugd topvoetbal (vertegenwoordigende elftallen jongens O15 t/m O18 en meiden O15 t/m O20). Het betreft een full-time functie, gericht op de lange termijn, waarbij een combinatie met het trainerschap van Jong Oranje niet mogelijk is'. Op 1 mei begint Langeler aan zijn nieuwe functie.

Meer en betere trainers
"Art past precies in het profiel van directeur Voetbalontwikkeling. De juiste man op de juiste plaats", aldus KNVB-directeur Eric Gudde. "Hij heeft een voetbalachtergrond op alle denkbare niveaus, als trainer én als speler, waarvan vier jaar als hoofd opleidingen bij PSV en vier jaar als hoofdtrainer bij PEC Zwolle."

"Hij gaat ons voetbal vooruithelpen op de terreinen waar hij al goed ingespeeld is. Waarbij de ontwikkeling van de trainersopleidingen buitengewone aandacht heeft. Meer en betere trainers op alle niveaus, dat wordt in onze ogen een van de belangrijkste succesfactoren in de komende jaren."