Van Bronckhorst kiest voor B-team en 'gaat praten' met Van Persie: Positief

Van Bronckhorst kiest voor B-team en 'gaat praten' met Van Persie: "Positief"

17-04-2018 14:34
54

Diverse basisspelers van Feyenoord krijgen woensdagavond rust van Giovanni van Bronckhorst. De trainer van de Rotterdamse topclub onthulde dat dinsdagmiddag tijdens een persconferentie. Feyenoord gaat enkele dagen voor de bekerfinale tegen AZ op bezoek bij Willem II. 

Sven van Beek, Karim El Ahmadi, Jean-Paul Boëtius en Sam Larsson komen sowieso niet in actie in Tilburg, vertelde Van Bronckhorst. "Sven en Karim hebben kleine klachtjes. Met hen neem ik geen risico. Jean-Paul heeft nog wat last van zijn heup, maar heeft vandaag wel meegetraind. Dat is positief", wordt de oefenmeester geciteerd op de website van Feyenoord.

"Het is nog wel te kort voor morgen. Zondag zal hij voor de bekerfinale tegen AZ weer beschikbaar zijn, verwacht ik." 'Nog enkele andere spelers' staan óók niet in de basis, aldus Van Bronckhorst. Eén van hen is Robin van Persie. De routinier zit op de bank. 

Afgelopen week ontstonden er wat geruchten rond Van Persie. Feyenoord en de routinier zouden overwegen om de samenwerking na afloop van dit seizoen te beëindigen. "Het is belangrijk hoe hij zich voelt. Ik sta er positief in, maar we gaan na de competitie praten of hij verder gaat", aldus Van Bronckhorst volgens RTV Rijnmond.