'Kan me voorstellen dat Dost kijkt naar Memphis en Babel en denkt: de maat is vol'

'Kan me voorstellen dat Dost kijkt naar Memphis en Babel en denkt: de maat is vol'

17-04-2018 16:33
50

De beslissing van Bas Dost om te stoppen als Oranje-international komt niet als een verrassing voor Arno Vermeulen. De NOS-commentator denkt echter niet dat het afscheid van de Sporting Portugal-spits een grote aderlating zal zijn voor het Nederlands elftal.

"Het is altijd verrassend als iemand stopt bij het Nederlands elftal, maar hij heeft in achttien interlands slechts één goal gemaakt. Hij speelt op clubniveau altijd uitstekend, maar met dat soort statistieken heb je in Oranje geen voldoende op je rapport", laat Vermeuelen weten aan zijn werkgever. "Of we Dost gaan missen bij Oranje? Nou, we hoeven niet van het dak te springen, nu hij gaat stoppen bij het Nederlands elftal."

Oud-spits Pierre van Hooijdonk leeft met Dost mee en denkt dat de topschutter een paar jaar te laat geboren is. "Als hij in de generatie Robben, Van der Vaart, Sneijder en Van Persie had gezeten was het anders geweest. Dan ben je altijd sterker, speel je altijd op de helft van de tegenstander." Van Hooijdonk fungeerde net als Dost als Oranje-pinchhitter. "Bij mij was het altijd hartstikke duidelijk dat Dennis Bergkamp, Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooij beter waren. Maar ik kan me voorstellen dat Dost om zich heenkijkt en denkt: Memphis Depay en Ryan Babel zijn geen doelpuntenmakers en ik wel. Ik denk dat de maat vol was."

Lees ook: Dost is er klaar mee en zet per direct punt achter interlandcarrière