Eredivisie-uitblinker heeft het zwaar: 'Hij zegt: trainer, ik ben gewoon moe'

Eredivisie-uitblinker heeft het zwaar: 'Hij zegt: trainer, ik ben gewoon moe'

17-04-2018 19:34
18

Stijn Vreven heeft het niet makkelijk als trainer van NAC Breda. De Belg heeft te kampen met een zwaar gehavende selectie. Onder meer uitblinker Manu Garcia heeft het zwaar nu de laatste weken van de competitie zijn aangebroken. 

Garcia, dit seizoen gehuurd door NAC van Manchester City, heeft het als twintigjarige zwaar in zijn eerste jaar op het hoogste niveau. De Spanjaard volgt een aangepast programma. "Zodat hij na Sparta nog twee keer kan pieken", zegt Vreven tegen BN/De Stem.

"Daar maken we speciaal schema’s voor. Manu zegt eerlijk: Trainer, dit is mijn eerste jaar op het hoogste niveau, ik ben gewoon moe. Dat is geen verwijt, maar een constatering. Het verschil tussen Vitesse en Willem II was erg groot bij hem, zoals bij het hele team. Manu krijgt nu standaard een bewaker mee en kan niet in zijn sterkte spelen, dat weegt mentaal zwaar en maakt de vermoeidheid groter."

Vreven heeft met meer personele problemen te kampen: Sadiq Umar, Thierry Ambrose, Thomas Agyepong en Giovanni Korte zijn niet honderd procent fit of zelfs geblesseerd. Woensdagavond speelt NAC een cruciaal uitduel met Sparta, aftrap 20.45 uur. Als de ploeg van Vreven wint, is het zo goed als zeker van lijfsbehoud.