Lammers teleurgesteld en getergd: 'Dan is het beter om uitgeleend te worden'

Lammers teleurgesteld en getergd: 'Dan is het beter om uitgeleend te worden'

17-04-2018 20:16
17

Sam Lammers had zich meer voorgesteld van het huidige seizoen. De twintigjarige spits hoopte zijn steentje bij te kunnen dragen aan het kampioenschap van PSV, maar kwam slechts tot vier invalbeurten en nul doelpunten.

Afgelopen zomer kreeg Sam Lammers tijdens de voorbereiding van PSV regelmatig een kans om zich te laten zien bij het eerste elftal. Dat lukte, maar ondanks dat concurrent Luuk de Jong uit een zeer teleurstellend seizoen kwam, kreeg Lammers geen echte kans van Phillip Cocu. "Het is jammer natuurlijk, elke speler wil voetballen", zegt Lammers tegen De PSV Supporter.

"In het begin van het seizoen, toen ik erbij werd gehaald, hoop je natuurlijk dat je je steentje bij kan dragen. Ik hoop gewoon op meer minuten dan dat ik nu krijg", aldus de jonge spits. Motivatieproblemen heeft Lammers niet: hij vraagt altijd zelf of hij mee mag doen met Jong PSV wanneer hij bij het eerste elftal niet in actie is gekomen. 

In De Jong en Maxi Romero heeft Lammers gedegen concurrentie. "Als er een andere spits zou komen en de kans is klein dat ik veel aan spelen toekom, dan is het beter voor mijn ontwikkeling om bijvoorbeeld uitgeleend te worden. Ik prefereer dan clubs die zelf het spel willen maken, goed voetballende teams. (...) Maar ik hoop natuurlijk dat de kans hier komt, daar wacht ik op."