Van 't Schip met handen in het haar: Wat kan ik doen?

Van 't Schip met handen in het haar: "Wat kan ik doen?"

18-04-2018 09:03
62

John van 't Schip zit met de handen in het haar. Zijn PEC Zwolle ging dinsdagavond wéér onderuit, voor de zevende keer op rij in een uitduel. Deelname aan de play-offs voor Europees voetbal komt inmiddels serieus in gevaar.

Hekkensluiter FC Twente was in Enschede met 2-0 te sterk voor PEC. "We moeten allemaal in de spiegel kijken. Als we zo spelen, hebben we niets te zoeken in de play-offs. We praten er wel over, maar het is gewoon niet goed", aldus Van 't Schip, trainer van de formatie uit Overijssel, voor de camera van FOX Sports. 

Tijdens de eerste seizoenshelft was PEC juist dé revelatie van de Eredivisie. Sinds de winterstop lijkt haast alles fout te gaan. "Het kan aan vertrouwen en scherpte liggen. Wat kan ik doen?", aldus de oefenmeester.

"We praten, ik probeer het met rust geven, extra trainen, een vrije dag inpikken, een hotel boeken... Uiteindelijk moeten we in ieder geval keihard blijven werken."

In de laatste tien competitiewedstrijden boekte PEC slechts één zege. De club staat op plek acht. Nummer negen ADO heeft één punt minder. 

Lees ook: Zinderende ontknoping lonkt na eerste zege FC Twente in 2018