Wéér op Feyenoord-bank: 'Ik merk dat dan aan mijn kwaliteiten wordt getwijfeld'

Wéér op Feyenoord-bank: 'Ik merk dat dan aan mijn kwaliteiten wordt getwijfeld'

18-04-2018 11:53
36

Mede door de komst van Robin van Persie zit Jens Toornstra vaker dan hem lief is op de bank bij Feyenoord. De middenvelder is dit seizoen geen zekerheidje, maar wijst niet met de beschuldigende vinger naar coach Giovanni van Bronckhorst.

"Daar kan ik maar één iemand de schuld van geven en dat ben ik zelf", zegt Toornstra tegen Voetbal International. "Het is heel simpel: als ik het niveau zou halen dat ik vorig jaar haalde, dan zou de trainer me elke week wél consequent opstellen. Ik heb gewoon te vaak niet goed genoeg gespeeld dit seizoen. En dan loop je het risico dat het af en toe stuivertje wisselen is. Logisch."

Wedden

Meer odds

Het is niet voor het eerst dat Toornstra uit de basis is verdrongen. "Natuurlijk merk ik dat er steeds aan mijn kwaliteiten wordt getwijfeld wanneer er een nieuwe speler komt. Zo was het met Gustafson, zo was het met Kuyt, zo is het nu met Van Persie. Maar uiteindelijk vecht ik me altijd wel weer vast terug in het elftal."

Sommige spelers zouden al naar de trainer zijn gestapt. "Dat geloof ik best. Maar ik zie mezelf al verhaal gaan halen bij Giovanni van Bronckhorst, alleen maar om zo een basisplek af te dwingen... Ik ben niet het type dat erin gelooft boos en met gebalde vuist de trainerskamer binnen te stappen Met dat soort machogedrag heb ik helemaal niks, dat past helemaal niet bij me. Dan ben ik volstrekt ongeloofwaardig."

Lees ookOok Toornstra bedreigd: 'Ik kan daar met mijn verstand echt niet bij'