Borst over 'gehaat' FC Twente: Als ze degraderen, pleuren ze weer op

Borst over 'gehaat' FC Twente: "Als ze degraderen, pleuren ze weer op"

18-04-2018 16:29
50

De mogelijke degradatie van FC Twente is vooral sneu voor de supporters van de club. Fans van andere ploegen vinden het waarschijnlijk alleen maar mooi, denkt Hugo Borst. 

"FC Twente wordt enorm gehaat", vertelde Borst - journalist van het Algemeen Dagblad - dinsdagavond bij Pauw. "Ze staan nog steeds onderaan en dat doen ze met een spelersbegroting, waarmee ze eigenlijk op de zesde plaats horen te staan. En ze betalen spelers echt gruwelijk hoge salarissen. Ze presteren zwaar ondermaats. De club heeft de sympathie niet gewonnen vanwege de bestuurders."

De formatie uit Enschede hoort eigenlijk niet thuis in de Jupiler League, vindt hij. "Ze hebben ontzettend veel aanhangers en een prachtig stadion. Het meest zielige is het natuurlijk voor de supporters, want die kunnen er niets aan doen."

"Wij zijn zo dom om altijd kaartjes te kopen. Wij sponsoren die salarissen. Die voetballers zijn niet bepaald trouw. Als ze degraderen, pleuren ze weer op."

Dinsdagavond won FC Twente in eigen huis met 2-0 van PEC Zwolle. Sparta kan het gat naar de hekkensluiter weer vergroten naar vier punten door woensdag in eigen huis te winnen van NAC Breda.