Ten Hag overweegt Ajax-debuut: Misschien spelen ze wel vanaf het begin

Ten Hag overweegt Ajax-debuut: "Misschien spelen ze wel vanaf het begin"

18-04-2018 18:57
27

Het is niet uitgesloten dat Ajax donderdag met een debutant begint aan de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Trainer Erik ten Hag laat dat doorschemeren.

Ten Hag kan niet beschikken over Nicolás Tagliafico en Siem de Jong na hun rode kaarten in de verloren wedstrijd tegen PSV. "We hebben een aantal opties", aldus de Ajax-trainer bij Ajax TV over de vacante backpositie. "Kristensen, Orejuela, Bakker, Mazraoui kunnen dat allemaal oplossen."

In de wedstrijdselectie zijn twee debutanten opgenomen: Azor Matusiwa en Jurgen Ekkelenkamp. "Die jongens zijn aan een heel goede reeks bezig en presteren uitstekend. Omdat er wat spelers wegvallen door schorsingen kunnen die spelers van waarde zijn. Misschien spelen ze wel vanaf het begin."

Donderdagavond komt VVV op bezoek in Amsterdam. Ten Hag: "Wij moeten winnen. Uiteindelijk begin je met een tweede plek maar één voorronde eerder dan de kampioen, dus dat is alles waard. Daarnaast wil je het publiek vermaken en met een goed gevoel de vakantie ingaan. We hebben heel veel motivatie."