Van Gaal riep me naar zijn kantoor en zei: je moet weg. Het duurde één minuut!'

"Van Gaal riep me naar zijn kantoor en zei: je moet weg. Het duurde één minuut!'

18-04-2018 20:33
11

Rafael da Silva speelde bijna acht jaar bij Manchester United en was een gewaardeerde kracht, tot Louis van Gaal het roer overnam. De Braziliaan vertrok in 2015 naar Olympique Lyon en voelt zich weggejaagd.

"Toen het (in 2014, red.) bekend werd dat Van Gaal het over zou nemen, werd ik gebeld door vier of vijf mensen om te zeggen dat hij niet van Braziliaanse spelers houdt", vertelt Rafael aan ESPN. "Ze verwezen allemaal naar de manier waarop hij bij FC Barcelona was omgegaan met Rivaldo, maar ik geloofde dat niet."

Rafael had aanvankelijk een basisplaats onder Van Gaal, maar raakte na zes wedstrijden geblesseerd. Dat was het begin van het einde. "Van Gaal riep me naar zijn kantoor en zei: Je moet weg. Het gesprek duurde één minuut. Eén minuut! That's it. Het deed pijn, want ik hield en houd nog steeds van Manchester United."

"Van Gaal is geen slechte trainer, maar ik hield niet van zijn karakter. Op een dag was ik in de kantine om te eten, terwijl ik een hoofdblessure had. Ik voelde even aan mijn hoofd, waarna Van Gaal opstond en mijn hoofd aanraakte. Waarom respecteer je mij niet?", vertelt Rafael over het onderonsje met Van Gaal. "Ik respecteerde hem wel! Ik ben geduldig, maar toen werd ik echt boos. Toen moest en zou ik weg, want ik kon Van Gaal niet meer aan."