Sparta slaat in slotfase toe dankzij invaller, vonnis van FC Twente lijkt geveld

Sparta slaat in slotfase toe dankzij invaller, vonnis van FC Twente lijkt geveld

18-04-2018 22:41
107

Sparta Rotterdam heeft drie zeer belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. NAC Breda werd met 2-1 verslagen dankzij een late treffer van invaller Stijn Spierings. Voor de ploeg van Dick Advocaat is plotseling weer alles mogelijk, terwijl de formatie van Stijn Vreven moet uitkijken dat het niet onder de streep uit komt.

Bij een overwinning was NAC nagenoeg veilig geweest, maar de zorgen in het Rat Verlegh Stadion zullen na vanavond alleen maar zijn toegenomen. Umar Sadiq maakte een kwartier voor tijd de gelijkmaker, nadat hij op snelheid twee Sparta-verdedigers achter zich liet, en ook met een gelijkspel als resultaat zouden de Brabanders meer dan tevreden zijn geweest. Spierings zorgde er met een droge schuiver echter voor dat de punten op Het Kasteel bleven.

Wedden

Meer odds

De avond begon dramatisch voor Sparta, dat Soufyan Ahannach zag uitvallen met een beenbreuk. De middenvelder wilde uithalen, maar werd geblokt en ging kermend naar de grond. In de tweede helft opende Deroy Duarte de score, waarna beide ploegen zich opmaakten voor een bloedstollende slotfase. Daarin was Sparta uiteindelijk de sterkste. NAC bezet nog steeds de vijftiende plaats, maar voelt de hete adem van de concurrentie inmiddels in de nek.