'Ajax is in feite beter dan PSV, dat maakt Cocu een ontzettend goede trainer'

'Ajax is in feite beter dan PSV, dat maakt Cocu een ontzettend goede trainer'

19-04-2018 16:40
85

Frank de Boer is vol lof over Phillip Cocu. De PSV-trainer kreeg aanvankelijk veel kritiek op de manier waarop hij zijn ploeg liet voetballen, maar zondag pakten de Eindhovenaren ten koste van Ajax de landstitel.

"Phillip houdt van attractief voetbal, daar hoeft niemand aan te twijfelen", zegt De Boer in Voetbal International. "Maar daar moet je dan wél het spelersmateriaal voor hebben. PSV heeft bijvoorbeeld geen verfijnde technicus op het middenveld. En vanuit de achterhoede zorgt alleen Arias voor aanvallende impulsen."

Wedden

Meer odds

"In feite heeft Ajax een betere selectie dan PSV. Desondanks heeft Phillip een kampioensploeg weten te formeren. Dat maakt hem een ontzettend goede trainer. (...) Phillip haalt het maximale rendement uit zijn selectie."

De Boer en Cocu werkten tussen 2008 en 2010 samen bij het Nederlands elftal, als assistenten van Bert van Marwijk. "Vergis je niet in zijn karakter, Phillip kan keihard zijn als het moet", maakte De Boer mee. "Als speler kon hij je lachend een doodschop geven. En ook als trainer laat hij absoluut niet met zich sollen."