FC Utrecht geeft voorsprong uit handen op zomeravond in de Galgenwaard

19-04-2018 20:28
29

FC Utrecht is er in eigen huis niet in geslaagd af te rekenen met FC Groningen. Door een benutte strafschop van Tom van Weert pakten de Noorderlingen een punt: 1-1. Willem Janssen had de score geopend.

De aanvoerder van FC Utrecht sloeg al na acht minuten toe. Hij schoot van dichtbij raak nadat achtereenvolgens Dario Dumic en Yassin Ayoub een kopduel hadden gewonnen. De thuisploeg zette de jacht op de 2-0 in en was via Gyrano Kerk een paar keer dichtbij. Groningen-doelman Sergio Padt hield zijn team op de been na een inzet van Sander van de Streek. De bezoekers stelden daar heel weinig tegenover.

Ook in de tweede helft was Utrecht aanvankelijk sterker. Zakarya Labyad schoot in kansrijke positie echter over, waarna de wedstrijd leek dood te bloeden. Uit het niets trok Groningen de stand echter gelijk. Tom van Weert verzilverde een strafschop, die werd toegekend na een overtreding van Mark van der Maarel op de spits. Utrecht slaagde er niet meer in om het initiatief over te nemen.

Ondanks de remise lijkt Utrecht zeker van plek vijf. De voorsprong op sc Heerenveen bedraagt vier punten. FC Groningen staat twaalfde en is officieel veilig.