Duidelijk statement van Van der Sar: Erik blijft trainer en ik directeur

Duidelijk statement van Van der Sar: "Erik blijft trainer en ik directeur"

19-04-2018 20:37
82

Hoewel zijn positie onder druk staat, blijft Edwin van der Sar algemeen directeur van Ajax. De voormalig doelman benadrukt dat zijn positie en die van trainer Erik ten Hag veilig zijn. "Erik blijft trainer en ik directeur."

Ajax staat onder hoogspanning na opnieuw een mislukt seizoen. "Het is zeker pijnlijk", zegt Van der Sar tegen de NOS. "Het zijn rotte periodes. Goede spelers vormen niet altijd een winnend team." Na de nederlaag tegen PSV wachtten boze Ajax-fans de spelersbus op in Amsterdam. Ze eisten het vertrek van de directeur die verantwoordelijk is voor het ontslag van Marcel Keizer en Dennis Bergkamp en achter de aanstelling van Erik ten Hag stond.

Van der Sar leek zijn lot eerder nog te koppelen aan Ten Hag. "Dat is uit zijn verband gerukt", reageert de oud-doelman, die wel kritisch is. "Op dit moment hebben we met Erik ten Hag niet de aansluiting naar PSV gevonden waarop we hoopten. We hebben tot nu toe onvoldoende ontwikkeling gezien op het veld." Toch hoeft de coach niet te vrezen. "We hangen de toekomst van een trainer niet op aan wel of geen kampioenschap. We willen progressie zien en met elkaar werken aan de speelstijl en het succes."

Van der Sar roept op tot bestuurlijke rust. "We hebben eind december de derde trainer in veertien maanden aangesteld. Dat is rijkelijk veel voor een club als Ajax. Stabiliteit en rust zouden je vooruit moeten brengen." Dat rekent hij zichzelf aan. "Op sommige vlakken had ik daadkrachtiger kunnen zijn. Dat moet verbeteren. Maar door schade en schande wordt men wijs."