Overmars: 'Voor jezelf een dramatisch gevoel, het is een mislukt seizoen'

Overmars: 'Voor jezelf een dramatisch gevoel, het is een mislukt seizoen'

19-04-2018 20:43
29

Marc Overmars is donderdag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo ingegaan op de crisis bij Ajax. De Amsterdammers kregen afgelopen weekend een pak slaag van PSV en blijven daardoor voor het vierde jaar op rij verstoken van een prijs.

"Roerige dagen? Je mag gerust zeggen roerige weken of maanden", steekt de directeur spelersbeleid van wal bij FOX Sports. "De spanning zat hem in het einde. We hoopten nog steeds dichterbij te komen, maar dan verlies je toch kansloos. Dat is natuurlijk pijnlijk. Dan weet je dat er onrust ontstaat. Je mag daar eigenlijk niet verliezen, het is je laatste kans om nog iets te bereiken."

"Het was een collectieve offday", vervolgt Overmars. "Dan is het voor jezelf ook een dramatische gevoel. Je moet wel eerlijk zijn dat het zeker geen geslaagd seizoen is, dus een mislukt seizoen. We zijn echt niet te beroerd om in de spiegel te kijken van hé: wat is er fout gegaan, wat hebben wij fout gedaan en wat moet beter?"

Dat Ajax voor het vierde jaar op rij geen prijs pakt, wil Overmars desondanks nuanceren. "Men vergeet misschien dat we vorig jaar een Europa League-finale hebben gespeeld. Ik denk dat wij heel veel goodwill in Europa gekweekt hebben." De voormalig linksbuiten wijst ook op de vele extra wedstrijden die dat opleverde. "Na Europese wedstrijden hebben we veertien punten verloren. Het is geen excuus, maar misschien hadden we anders wel de titel binnen gehaald."