Belangstelling voor PEC neemt toe: 750 plaatsen extra in 'kleine Kuip'

Belangstelling voor PEC neemt toe: 750 plaatsen extra in 'kleine Kuip'

20-04-2018 14:11
37

PEC Zwolle speelt volgend seizoen in eigen huis niet voor 13.250, maar voor 14.000 fans. De Zwollenaren gaan het MAC3PARK Stadion met 750 plekken uitbreiden.

Dat heeft de club vrijdag op een persconferentie bekendgemaakt. De leiding van PEC hoopt vooral dat het stadion nog sfeervoller wordt. Op de lange zijde is eerder al een extra tribune gebouwd. Deze wordt nu achter één van de doelen gezet.

"De zogeheten Stentor-tribune die nu nog aan de lange zijde staat, komt voor de Klaas Drost-tribune. We willen een soort 'kleine Kuip' gaan creëren, waar supporters heel dicht op het veld zitten", citeert NU.nl voorzitter Adriaan Visser.

"Door de stijgende toeschouwersaantallen de afgelopen seizoenen, ontstond de behoefte het MAC3PARK Stadion nog verder uit te breiden", aldus Visser, die vooral blij wordt van het feit dat de tribunes dicht op het veld zullen staan. "Ik vind het mooi dat de thuishaven naar beneden wordt uitgebreid. Dit zorgt ervoor dat de sfeerbeleving in het stadion, maar ook op bijvoorbeeld de televisie, verder wordt vergroot."