Ex-Feyenoorder Tomasson vier jaar lang gestalkt: gezin bang voor confrontatie

Ex-Feyenoorder Tomasson vier jaar lang gestalkt: gezin bang voor confrontatie

20-04-2018 19:16
18

Voormalig Feyenoord-aanvaller Jon Dahl Tomasson en zijn gezin zijn vier jaar lang lastiggevallen door een stalker. Een 29-jarige vrouw uit Eindhoven deed zich op social media voor als de echtgenote van de Deen.

De vrouw kwam vrijdag voor de rechter, meldt het Algemeen Dagblad. De openbaar aanklager heeft een voorwaardelijke celstraf van twee maanden én een contactverbod met Tomasson geëist tegen de verdachte. Bovendien wil justitie haar verbieden om af te reizen naar Rotterdam, de woonplaats van de oud-Feyenoorder en zijn gezin.

De vrouw zelf beweerde tijdens de rechtszaak dat het stalken van Tomasson begon als 'een grap'. "Dat uiteindelijk toegeven was ingewikkelder en lastiger dan het recht te zetten", wordt ze geciteerd door het AD. Op de telefoon van de vrouw zijn WhatsApp-berichten aangetroffen, waarin ze PSV-trainer Phillip Cocu vraagt om een parkeerplaats bij het Philips Stadion te regelen. Ook heeft ze niet gepubliceerde persfoto's van de Deen in handen gekregen, die ze vervolgens deelde via social media. Een woordvoerder van de familie Tomasson verklaarde tijdens de strafzaak dat het gezin jarenlang in angst heeft geleefd dat de vrouw hen op zou komen zoeken.