Kuyt benaderde voormalig Oranje-collega voor amateurtransfer: Ja, dat klopt

Kuyt benaderde voormalig Oranje-collega voor amateurtransfer: "Ja, dat klopt"

20-04-2018 19:37
6

Dirk Kuyt heeft geprobeerd om zijn voormalige Oranje-ploeggenoot Ruben Schaken warm te maken voor een transfer naar Quick Boys. De 36-jarige Schaken besloot echter om zijn huidige club, het Haagse HBS, trouw te blijven.

"Ja, dat klopt. Ik heb tijdens de winterstop nog een berichtje van Dirk gehad of ik naar Quick Boys wilde", vertelt de oud-Feyenoorder vrijdagmiddag aan Omroep West. "Maar ik had hier mijn jawoord al gegeven. Dus dan moet je ook gewoon een grote kerel zijn. Ik heb hem netjes een berichtje teruggestuurd dat ik mijn keuze al gemaakt had. Maar maak hier nou niet een heel item van hè. Want ik weet niet of dit naar buiten gebracht mag worden", besluit Schaken het interview lachend.

De twee oud-internationals zijn sinds kort allebei actief in de Derde Divisie. Schaken beëindigde afgelopen zomer zijn profcarrière en speelt zijn wedstrijden op zondag namens HBS. Kuyt nam afscheid van Feyenoord en ging aan de slag als assistent-trainer van Quick Boys. Onlangs maakte hij bij de Katwijkse zaterdagamateurs zijn rentree als voetballer.