Update: 'Kunstgrasprobleem' in Den Bosch te groot: wedstrijd afgelast

Update: 'Kunstgrasprobleem' in Den Bosch te groot: wedstrijd afgelast

20-04-2018 20:39
21

Bij negen van de tien Jupiler League-wedstrijden is vrijdagavond gewoon om 20.00 uur afgetrapt, behalve bij FC Den Bosch-FC Emmen. Diverse kunstgrasstroken in Stadion de Vliert liggen los, waardoor de aftrap van de wedstrijd met drie kwartier is uitgesteld.

Vlak voor de aftrap ontdekten de arbitrage, onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk, dat het veld in een van beide strafschopgebieden losliet van de ondergrond, meldt zowel het Dagblad van het Noorden als Omroep Brabant. Om dit euvel te verhelpen, moest er een 'mannetje' van buitenaf ingeschakeld worden.

Of de restaurateur er nog voor kan zorgen dat de wedstrijd doorgaat, is vooralsnog onduidelijk. De wedstrijd zal in ieder geval niet voor 20.45 uur aanvangen. Het DvhN meldt dat de restaurateur inmiddels van het terras is geplukt en zich met duct tape gaat buigen over de rubberen ondergrond.

Update 20.39: Het veld in De Vliert kan niet meer hersteld worden. De wedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Emmen is definitief afgelast. Wanneer beide ploegen hun wedstrijd in gaan halen, is vooralsnog niet bekend.