FC Den Bosch-directeur: 'De assistent vond het nodig om aan het veld te plukken'

FC Den Bosch-directeur: 'De assistent vond het nodig om aan het veld te plukken'

20-04-2018 21:30
21

FC Den Bosch-directeur Paul van der Kraan stelt dat de schuld van het niet doorgaan van FC Den Bosch-FC Emmen deels bij de arbitrage ligt. De Jupiler League-wedstrijd werd vrijdagavond afgelast nadat de rubberen ondergrond in De Vliert losliet.

"We hadden drie kwartier de tijd gekregen om het te repareren. En binnen die tijd hebben wij het ook gerepareerd", vertelt Van der Kraan aan Omroep Brabant. "Maar één van de assistent-scheidsrechters vond het nodig om aan het gras te plukken. En die heeft op meerdere plaatsen het gras het gras kapot te trekken. De man van het onderhoudsbedrijf had gezegd dat het veld gewoon prima was. Maar ja, als je aan die mat gaat lopen plukken, dan komt hij omhoog."

Van de Kraan weet nog niet of de afgelasting gevolgen zal hebben voor zijn club. "We hebben al zo veel aanklachten gehad, dan kan deze er ook nog wel bij", reageert hij met veel gevoel voor cynisme. "Of FC Den Bosch een aparte club is? Tja, ik weet niet of ik op deze manier apart wil zijn. We gaan naar huis, het is niet anders. Ik kan je wel een drankje aanbieden", besluit hij het interview met de Omroep Brabant-verslaggever.

Lees ook: 'Kunstgrasprobleem' in Den Bosch te groot: wedstrijd afgelast

Lees ook: Woede na 'kunstgrasgate' in Den Bosch: 'KNVB, stop er toch mee!'