'Of het nog leuk is om speler van Ajax te zijn? Heb altijd zin om te voetballen'

'Of het nog leuk is om speler van Ajax te zijn? Heb altijd zin om te voetballen'

21-04-2018 17:54
17

Lasse Schöne had geen moeite om zich op te laden voor de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo van afgelopen donderdag. Na de 3-0 nederlaag bij PSV, waardoor de titel niet meer haalbaar is, zat iedereen in Amsterdam bij de pakken neer. Er moesten echter nog drie wedstrijden worden gespeeld.

"Nee, moeilijk niet. Het is een wedstrijd die je moet winnen", zegt Schöne tegen Voetbal Inside. "Doordat AZ heeft gewonnen, was het gat twee punten. Het is natuurlijk wel een vervelende week geweest. Er hing een beetje een aparte sfeer in de eerste helft. In de tweede helft was het heel anders. Toen hing er een fijne sfeer. Dat is misschien ook logisch. Iedereen is natuurlijk zwaar teleurgesteld."

De harde nederlaag bij PSV werd opgevolgd door een incident bij de spelersbus van Ajax. Supporters kwamen verhaal halen en eentje deelde een duw uit aan Hakim Ziyech. Schöne: "We hebben het er natuurlijk wel even over gehad, maar zijn er snel overheen gestapt. We wisten wat ons te wachten stond. We moesten winnen en dat hebben we gedaan. We begonnen slap, maar in de tweede helft hebben we het goed gedaan. Dat is het belangrijkste."

"Of het nog leuk is om speler van Ajax te zijn? Ik heb altijd zin om te voetballen, vooral voor Ajax. Tuurlijk doet het iets met ons en niet alleen vanwege het gedoe na de wedstrijd, maar ook door de wedstrijd zelf. Je speelt voor Ajax en wil prijzen winnen. Als je die niet wint, ben je teleurgesteld. Dan heb je gewoon een slecht seizoen gehad. Ik vind het nooit vervelend om voor deze club te spelen."

Even werd gesuggereerd dat Ziyech wellicht geen zin meer zou hebben in de laatste wedstrijden, maar Schöne spreekt dat tegen. "Een klap klinkt wel heel erg, maar Hakim is een prof, een liefhebber. Hij stond te trappelen om te laten zien wat hij allemaal kan. Ik denk dat het bij vlagen heel erg genieten was."