Twee keer Ajax-debuut in een maand tijd: Ik voel me echt trots. Zeker

Twee keer Ajax-debuut in een maand tijd: "Ik voel me echt trots. Zeker"

22-04-2018 08:51
55

Jurgen Ekkelenkamp gaat als de bliksem bij Ajax. De pas achttienjarige middenvelder maakte deze maand zijn debuut in Jong Ajax en mocht donderdagavond tegen VVV-Venlo zijn eerste minuten maken in Ajax 1. 

"Ik voel me echt trots. Zeker", zegt Ekkelenkamp in gesprek met AT5. Het scheelde niet veel of Ekkelenkamp had gescoord bij zijn debuut. "Dat is zeker jammer. Ik was er dichtbij, maar het mocht helaas niet zo zijn. Het was balen, maar het is natuurlijk al mooi dat je je debuut mag maken."

Ekkelenkamp verwacht dat zijn collega's van Jong Ajax kampioen gaan worden. Daar is nog maar een overwinning voor nodig. "Een goede sfeer. Ze gaan er allemaal echt voor. In het veld, hoe ze coachen en de voorbereiding etc. Gewoon alles. Of ze me opvingen? Jawel. Het was m'n eerste wedstrijd met hen. Ze vingen me gewoon goed op daar. Ik denk zeker dat ze kampioen gaan worden."

Na de wedstrijd tegen VVV liep Ekkelenkamp naar zijn ouders toe, die op de tribune zaten in de Johan Cruijff Arena. "Ik heb ze na de wedstrijd gezien. Ze waren heel erg trots op me. Ik liep naar ze toe en gaf ze een bal. Ze waren zeker blij. M'n zusje was er vooral blij mee."

Lees ookVerrassing voor dolblije Ajacied: "Hij wenste me nog wel succes en veel plezier"