'Hij heeft er de kwaliteiten voor, maar bij Ajax-doorbraak komt meer kijken'

'Hij heeft er de kwaliteiten voor, maar bij Ajax-doorbraak komt meer kijken'

22-04-2018 09:53
31

Kiki Musampa hoopt dat zijn neefje Nordin uiteindelijk door gaat breken in Ajax 1. Voor het zover is, is er nog wel werk aan de winkel voor de jonge centrale verdediger.

"Het zou heel bijzonder zijn als er weer een Musampa in Ajax 1 komt te spelen", zegt Musampa senior tegen ELF Voetbal. "Hij heeft er de kwaliteiten en de potentie voor. Maar voor een doorbraak in het eerste komt er meer kijken." Musampa zegt dat zijn neefje mentaal nog wel wat bij kan leren. "De trainers van Ajax vertellen me dat hij nog beter kan. Als hij zijn mentaliteit verbetert, kan hij echt ver komen. Hij kan altijd bij me terecht, maar dan moet hij wel zelf op me afstappen."

Zelf is Musampa bezig met een trainerscarrière. Hij begon in de jeugd van Ajax en kwam uiteindelijk terecht bij Almere City. "Daar heb ik het erg goed naar mijn zin gehad. Maar dit jaar wilde ik iets anders. Ik wil me als mens en als trainer ontwikkelen en heb daarom stages gelopen bij buitenlandse clubs. Ik ben net terug uit Malaga. Daar heb ik veel geleerd, het is mooi om te zien hoe de stap van de jeugd naar de eerste selectie daar verloopt."