Van de Beek legt beslag op 600 Arena-stoeltjes: De Donny van de Beek-tribune

Van de Beek legt beslag op 600 Arena-stoeltjes: "De Donny van de Beek-tribune"

22-04-2018 12:55
24

Donny van de Beek is nog altijd erg betrokken bij Veensche Boys, de club waar hij zijn eerste jaren als voetballer doorbracht. De Ajax-middenvelder krijgt een eigen tribune op het nieuwe sportcomplex van de amateurvereniging.

"Dankzij Donny kunnen we nu ook een tribune in de plannen opnemen", zegt Dick Schouten, voorzitter van Veensche Boys, op de website van de KNVB. "Dat wordt de Donny van de Beek-tribune." 

Van de Beek heeft de stoeltjes voor zijn eigen tribune zelf geregeld. Toen in 2017 een deel van de stoeltjes van de Amsterdam Arena werd vervangen, was Van de Beek er als de kippen bij. Hij legde beslag op 600 blauwe stoeltjes, die geplaatst gaan worden op de tribune van Veensche Boys. 

Het 21-jarige talent is nog regelmatig te vinden bij de club die hij op negenjarige leeftijd verruilde voor Ajax. "Soms traint hij hier wel eens voor zichzelf met Harm Greving (Ajax-trainer en zijn ontdekker, red.). De klasse druipt er vanaf. Dan zie je wat een gedreven sportman Donny is", aldus Schouten.