Cocu zet 'winnaar' van PSV voor 2000 man: Even uit je comfortzone komen

Cocu zet 'winnaar' van PSV voor 2000 man: "Even uit je comfortzone komen"

22-04-2018 16:50
19

Phillip Cocu is vol lof over Santiago Arias. De Colombiaanse rechtsback van PSV beschikt volgens zijn trainer over een uitstekende mentaliteit en heeft de laatste jaren hard gewerkt aan zijn persoonlijkheid.

Cocu werkt sinds 2013 met Arias. "Je merkte het meteen, zijn intrinsieke motivatie was: winnen. Ook het 96ste duel op de training: winnen. En dat slaat over", aldus de PSV-coach in het Algemeen Dagblad. "Veel Zuid-en Midden-Amerikaanse jongens brengen ook sfeer in je kleedkamer. Ze zijn extravert. Muziek erbij. Dat brengt ook iets teweeg."

Arias kreeg van Cocu een belangrijke rol binnen de selectie. "Voor dit seizoen zei ik tegen hem: Guardado en Moreno zijn weg, jij hebt nu een leeftijd dat je jongeren zoals Gastón (Pereiro, red.), Mauro Junior of Lozano moet gaan beïnvloeden. Jij wilt een keer een transfer maken, nou, waaraan kun je nog werken? Ik hoef je niet meer uit te leggen hoe je in het veld een één-tweetje maakt. Maar je kunt het ook zoeken in het ontwikkelen van je persoonlijkheid."

Vervolgens werd op de nieuwjaarsreceptie Maxi Romero gepresenteerd. Cocu: "En dan zeg je tegen Arias: Jij krijgt ook een rol bij die presentatie. Ga maar eens tolken op dat podium in het stadion, voor 2000 man publiek. Even uit je comfortzone komen. Jongens op die manier aansturen, dat vind ik óók mooi aan dit vak."