Hiddink positief: Een zeldzame speler, die gelukkig weer in Nederland speelt

Hiddink positief: "Een zeldzame speler, die gelukkig weer in Nederland speelt"

22-04-2018 17:27
13

Guus Hiddink kijkt uit naar de 100ste finale van de KNVB Beker tussen Feyenoord en AZ. De voormalige bondscoach is vooral benieuwd naar Robin van Persie.

De Feyenoord-routinier (34) heeft zondag een basisplaats gekregen van trainer Giovanni van Bronckhorst. Hiddink vindt het mooi om te zien dat Van Persie weer het Feyenoord-shirt draagt. "Hij is een zeldzame speler, die gelukkig weer in Nederland speelt. Hij kan op een raar moment een beslissing maken", aldus de Achterhoeker tegen RTV Rijnmond.

Hiddink is zondag als liefhebber aanwezig in De Kuip. Wat zou hij doen als hij in de schoenen van Van Bronckhorst of John van den Brom zou staan? In elk geval geen motivatiepraatje houden. "Daar hou ik niet van, zeker niet als je hoog profvoetbal speelt of een bekerfinale speelt. Het is iets prachtigs. Nu zit er een extra lading op voor Feyenoord én AZ. Die laatste ploeg hikt de laatste tijd er tegenaan om een ploeg uit de top drie te verslaan. Terwijl AZ, ondanks de derde plaats, qua prestige daar nog niet toe behoort."