Kampioen City neemt geen gas terug en haalt thuis hard uit tegen Swansea City

22-04-2018 19:21
8

Manchester City heeft in het Etihad Stadium een overtuigende 5-0 overwinning geboekt op Swansea City. Het doelpunt van Kevin de Bruyne was de mooiste van de middag.

City is al kampioen en heeft dus niets meer om voor te spelen. Dat was voor de mannen van Pep Guardiola echter geen reden om het rustig aan te doen. Swansea, dat tegen degradatie strijdt, stond na zestien minuten spelen al met 2-0 achter. David Silva maakte na 12 minuten 1-0 en Raheem Sterling verdubbelde vier minuten later de score. Swansea maakte geen schijn van kans en kon alleen maar hopen dat de schade beperkt bleef.

De Bruyne besliste de wedstrijd in de tweede helft met een snoeiharde afstandsknal: 3-0. Tien minuten later miste Gabriel Jesus een strafschop, maar de rebound werd benut door Bernardo Silva. Jesus zou twee minuten voor tijd alsnog trefzeker zijn en de eindstand bepalen op 5-0.

City staat nu in totaal 90 punten. Swansea heeft een voorsprong van vier punten op Southampton (18e) en Stoke City (19e). De onderste drie ploegen degraderen naar het Championship.