Gullit over Ajax-fans en mikpunt Ziyech: Ik kon er gewoon niet naar kijken

Gullit over Ajax-fans en mikpunt Ziyech: "Ik kon er gewoon niet naar kijken"

Gepubliceerd: zondag 22 april 2018 om 23:48zo 22-04-2018 om 23:48

Ruud Gullit vond de spreekkoren, het gejoel en het gefluit aan het adres van Ajacied Hakim Ziyech tijdens het thuisduel met VVV-Venlo erg pijnlijk. De voormalig assistent-bondscoach zei dat zondagavond tijdens talkshow Rondo op Ziggo Sport. 

Donderdagavond was Ziyech wederom het mikpunt van enkele aanwezigen in de thuishaven van Ajax. Gullit hoorde en zag het met afgrijzen aan. "Als het stadion niet zo vol is, dan hoor je bijna alles. Ik kon er gewoon niet naar kijken. Ik voelde zó mee met die jongens."

"Er is niemand die slecht wil spelen en Ziyech is gewoon een geweldige voetballer, de beste die ze hebben. Dat kán gewoon niet."

Enkele dagen voor de wedstrijd tegen VVV werd Ziyech door een fan geduwd bij de spelersbus van Ajax. Wim Kieft vindt het zorgwekkend dat - bijvoorbeeld - algemeen directeur Edwin van der Sar daarna niet met een duidelijk statement naar buiten trad.

"Ik heb eigenlijk heel Ajax er weinig over gehoord. Ik ben erg benieuwd naar wat voor maatregelen ze hiertegen gaan nemen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws