'Project Finale' werpt vruchten af: 'Heb me alleen gevoeld, nu ben ik gelukkig'

'Project Finale' werpt vruchten af: 'Heb me alleen gevoeld, nu ben ik gelukkig'

23-04-2018 07:22
49

Giovanni van Bronckhorst kan na het winnen van de KNVB Beker terugkijken op een geslaagd 'Project Finale'. De Feyenoord-trainer had al zijn pijlen gericht op het winnen van de gouden dennenappel en was zelfs met zijn ploeg op trainingskamp in Spanje gegaan.

"Ik voelde dat er iets extra's nodig was om ons volledig op scherp te krijgen. Dat moest in Spanje gebeuren", vertelt Van Bronckhorst na afloop van de finale aan het Algemeen Dagblad. De trainer van de regerend landskampioen merkt dat Feyenoord pas in de slotfase van het seizoen op toeren is gekomen. "Dit seizoen, dat gaan we echt nog wel goed evalueren. Waar ging het fout, hoe kan het na de zomer beter? We hadden er in maart en april nog bij willen staan en dat is niet gelukt."

Van Bronckhorst beleefde een moeizaam seizoen met Feyenoord, maar heeft wel een record te pakken: de voormalig linksback pakt als eerste Feyenoord-trainer ooit vier tastbare prijzen. "Dat feit maakt mij ongelooflijk trots", stelt de trainer. "In de slechte periode voelde ik me best alleen, dat zeg ik eerlijk. Maar als je het seizoen dan zo afsluit, dan ben je gelukkig."